Welcome! Login or register.
FAQ     Search
It is currently Fri Jan 18, 2019 4:10 am
View unanswered posts | View active topics All times are UTC - 5 hours
Board index » General Discussion » Public

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
Xiaoxiangyu

Joined: Tue Apr 05, 2016 12:04 am
Posts: 1885
 Post subject: suggereert dat het angst kan
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 1:26 am 
De snelheid van verwondingen onder hardlopers, inclusief het relatief consistente letselpercentage ondanks 'verbeteringen' in de schoentechnologie, maakt sommige waarnemers verdacht dat schoenen mogelijk in plaats van bescherming bieden tegen verwonding, zelfs als de koppeling indirect is door verschuivingen in de techniek of zelfs de bevolking die kan deelnemen. Ross Tucker en Anthony Dugas van The Science of Sport wijzen erop dat er in feite veel mogelijke verklaringen zijn voor veranderingen in letselpercentages - of veranderende redenen waarom de tarieven constant blijven - zoals de demografische factor die veel hardlopers in de jaren negentig in significant slechtere fysieke conditie dan hardlopers in de jaren 1970 toen de hobby zich verspreidde naar minder geschikte Nike Air Max Classic Bw Donna personen. Maar ook Tucker en Dugas concluderen dat bepaalde soorten hardloopschoenen misschien niet goed zijn voor alle hardlopers op afstand, een conclusie die wordt ondersteund door een reeks onderzoeken (zie bijv. Richards, Magin en Callister 2009).

In een bespreking van onderzoek naar blootsvoets lopen en training, suggereert Michael Wharburton (2001) dat hardlopen en lopen zonder schoenen de acute letsels van ongevallen (verstuikingen) kan verminderen, chronische verwondingen door herhaalde schokken (waaronder Adidas Zx Flux Donne plantaire fasciitis) kan verminderen en bewegingseconomie, omdat extra gewicht op de voeten moeilijker te dragen is tijdens het hardlopen dan gewicht elders (zie Divert et al. 2008). Wharburton vraagt ??in zijn conclusie waarom meer hardlopers er niet voor kiezen om op blote voeten te lopen, wat suggereert dat het angst kan Nike Air Max 90 Mujerzijn voor prikwonden, thermische problemen of zelfs misvattingen over de gevaren. Hij staat wel toe dat schoenen bij slecht weer en met bepaalde biomechanische problemen essentieel zijn om problemen in de onderste ledematen te compenseren (zie Burge 2001 voor reserveringen over het advies van Wharburton, vooral met een reeks medische aandoeningen die ze beschrijft - ten zeerste aanbevolen als je overweeg om blootsvoets te lopen, maar heb al bestaande voetproblemen of andere gezondheidsproblemen).

Een aantal Adidas Gazelle Donna groepen pleiten op blote voeten voor een groot aantal redenen: gezondheid, letselpreventie, meer sensatie, plezier en algeheel welzijn (bijvoorbeeld Driscoll 2004; Robbins en Gouw 1990). Vooral prominente websites omvatten
Blootsvoets Ken Bob, Barefoot Ted en evangelist Barefoot Rick (die er helemaal voor gaat zolen te redden ... ik weet het, 'au.' Sorry, Rick.). Een recent boek, Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, en de grootste race die de wereld nog nooit heeft gezien, bespreekt Christopher McDougall specifiek over de Tarahumara-indianen, die buitengewoon lange races lopen door ruig land met sandalen of op blote voeten. De interesse in hardlopen op blote voeten en de mogelijkheid dat sommige soorten schoenen toenemende problemen kunnen veroorzaken voor toegewijde hardlopers heeft een hele reeks artikelen opgeleverd (Nike Air Presto Femme zie de lijst aan het einde van dit artikel voor enkele).


Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Board index » General Discussion » Public
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Localized by MaĆ«l Soucaze © 2010 phpBB.fr

Powered by Guildomatic